“Σειρά Επανορθωτικών Κύκλων στην Καλαμάτα”

“Σειρά Επανορθωτικών Κύκλων στην Καλαμάτα”

Εκδήλωση:

“Ταξιδεύοντας: Κοινωνία, Άνθρωπος και Περιβάλλον”

Συζήτηση για την κοινωνία, τον άνθρωπο και το περιβάλλον με την μέθοδο των Κύκλων

17.06.2018 Βιβλιοπωλείο Bookmark, Καλαμάτα

Σειρά Επανορθωτικών Κύκλων

Όλοι μας έχουμε ανάγκη επικοινωνίας. Να συναντάμε γνωστά, συγγενικά πρόσωπα, φίλους μας, συναδέλφους από την δουλειά. Να μιλάμε. Να ανταλλάσσουμε απόψεις.

Υπάρχουν, όμως, φορές που θέλουμε να ανοιχτούμε περισσότερο. Να μιλήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ή τα όνειρά μας για το μέλλον. Να μοιραστούμε κάποιες μας ιδέες ή να εκθέσουμε κάποιες μας σκέψεις.

Και πολλές φορές δεν βρίσκουμε αυτό το βήμα, αυτόν τον χώρο, αυτή την ελευθερία να ανοιχτούμε. Πολλές φορές νιώθουμε ότι οι γύρω μας δεν μας καταλαβαίνουν. Ή ότι δεν μας ακούνε. Σίγουρα θα σου έχει τύχει να θες να μιλήσεις για κάτι σημαντικό (ευχάριστο ή και στενάχωρο) με κάποιον, αλλά εκείνος να σε διακόπτει συνεχώς ή να μη σου δίνει τη σημασία που θα ήθελες.

Οι Επανορθωτικοί Κύκλοι είναι ένα εργαλείο διαλόγου που μπορεί να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία και κάποιες βασικές αρχές (όπως ο σεβασμός, η υπομονή, η ενεργητική ακρόαση) ο συντονιστής και οι συμμετέχοντες γίνονται οι συνδημιουργοί της προσπάθειας για αγνό διάλογο.

Παραδείγματα περιεχομένου συζήτησης: ανθρώπινες αξίες, ανάγκες, οικογένεια, σχέση ανθρώπου με τη φύση και την κοινωνία, ενεργός πολίτης, συνύπαρξη και δημιουργία στην εποχή μας.

Αν σε ενδιαφέρει να πάρεις μέρος σε μια σειρά συζητήσεων για την κοινωνία, τον άνθρωπο και το περιβάλλον, δήλωσε συμμετοχή στον 1ο Κύκλο Διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή (17 Ιουνίου 2017) στις 6 μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Bookmark.

Ο συγκεκριμένος κύκλος εντάσσεται στη σειρά Επανορθωτικών Κύκλων “Ταξιδεύοντας”, οι οποίοι θα πραγματοποιούνται συγκεκριμένες μέρες και ώρες στο μέλλον σύμφωνα με τη ζήτηση.

Συντονιστής του Κύκλου: Γεώργιος Παπαδόπουλος

Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, Συντονιστής Επανορθωτικών Κύκλων, www.artofmediation.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

gplawyer@outlook.com ή https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScK2fP38mv_peDDZE11-CfKo5tVNslyHe3Vm8DqYPoxoMOzsw/viewform?usp=sf_link

“Δείτε εδώ τι έγινε στον πρώτο Κύκλο!”

Leave a reply

Designed by WEB-ICON

newspaper templates - theme rewards