Γιατί η διαμεσολάβηση ωφελεί φυσικά και νομικά πρόσωπα

Γιατί η διαμεσολάβηση ωφελεί φυσικά και νομικά πρόσωπα

Πολλοί φίλοι αλλά και εντολείς μας έχουν επανειλημμένα υποβάλλει το εξής ερώτημα: γιατί η διαμεσολάβηση με ωφελεί; Στο site μας, έχουμε πάμπολλες φορές αναφερθεί στα προτερήματα της διαδικασίας και στις ευεργετικές της επενέργειες σε πολλαπλά επίπεδα. Έχουμε επίσης, απαντήσει σε πολλές σχετικές ερωτήσεις τόσο στην σελίδα μας στο facebook όσο και σε emails που, κατά καιρούς, έρχονται στο inbox μας.

Παρ’όλα αυτά, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την παρακάτω λίστα με τη μορφή κουκίδων όπου να αναφέρονται απλά και τηλεγραφικά τα προτερήματα της διαδικασίας της διαμεσολάβησης στα φυσικά και νομικά πρόσωπα: δηλαδή στον απλό, καθημερινό μέσο πολίτη αλλά και στον έμπορο-επιχειρηματία (δηλαδή, αυτόν που έχει εμπορική ιδιότητα).

  • Αποτελεσματική επίλυση της διαφοράς με γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα των μερών που προσέρχονται στη διαμεσολάβηση.
  • Η αμεσότητα της διαδικασίας και η ταχύτητα επίλυσής της.
  • Η οικονομική πλευρά του θέματος: λιγότερο κοστοβόρα σε σχέση με χρόνιες δικαστικές διαμάχες.
  • Αποφυγή χρόνιων μαχών εντός κι εκτός δικαστικών αιθουσών.
  • Αποκατάσταση προσωπικών διαφωνιών, συναισθηματική επούλωση πληγών, επίλυση προβληματικών επαγγελματικών σχέσεων ή και διεύρυνση συνεργασιών.
  • Αποτελεσματική διαχείριση εντάσεων κι αρνητικών συναισθημάτων
  • Θέαση (κι επίλυση αργότερα) του ζητήματος από όλες τις πλευρές: σφαιρική, ολοκληρωτική αντιμετώπιση της εκάστοτε διαφοράς.
  • Προστασία του ονόματος της επιχείρησης ή του ιδιώτη, προστασία της φήμης, των προσωπικών δεδομένων, κλπ.

Αυτά είναι τα πιο βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα που καθιστούν την διαμεσολάβηση ως έναν άκρως έγκυρο, αναγνωρίσιμο θεσμό που με την αποτελεσματικότητά του μπορεί να συνδράμει αποφασιστικά σε μεγάλη μερίδα διαφορών αστικής και εμπορικής φύσης οδηγώντας σε λύσεις επαρκείς, ουσιαστικές και ανθεκτικές στο πέρασμα του χρόνου.

Leave a reply

newspaper templates - theme rewards