Ενίσχυση κοινωνικών σχέσεων – Επανορθωτικοί Κύκλοι

Ενίσχυση κοινωνικών σχέσεων – Επανορθωτικοί Κύκλοι

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 10.01.2021 και ώρα 18:00. Διαδικτυακά. Ακολουθεί αναλυτικά η εκδήλωση καθώς και σχετικές πληροφορίες για δηλώσεις συμμετοχής.

Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα. Κάποια τα δημιουργούμε εμείς, κάποια οι άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε. Οι συγκρούσεις άλλοτε είναι χαμηλής κλίμακας και επιλύονται εύκολα κι άλλοτε είναι σφοδρές κι οδηγούν σε σοβαρές παρεξηγήσεις.
Η επανορθωτική δικαιοσύνη μπορεί απαλά, διακριτικά αλλά και ουσιαστικά να μας βοηθήσει να έρθουμε ο ένας πιο κοντά στον άλλον, να ακούσουμε τον συνάνθρωπό μας. Μας δίνει τα απαραίτητα εργαλεία να αφουγκραστούμε τον πόνο ή το πρόβλημα και να δούμε πτυχές που υπό άλλες συνθήκες και περιστάσεις δεν θα τις αντιλαμβανόμασταν.
Οι Κύκλοι αποτελούν ένα καινοτόμο κι όμορφο παράδειγμα της εφαρμογής των πρακτικών της επανορθωτικής δικαιοσύνης. Χάρη στην δυναμική τους, επιτρέπουν το άνοιγμα των ψυχών, την κατανόηση της διαφορετικότητας των απόψεων, την ενσυναίσθηση και τη σύσφιξη των σχέσεων. Έχουν εξαιρετική εφαρμογή κυρίως σε κλειστές ομάδες όπως εργασιακά περιβάλλοντα, σχολεία, φυλακές, ομάδες ποικίλου ενδιαφέροντος ακόμη και στο στενό οικογενειακό περιβάλλον.
Στην διαδικτυακή αυτή εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση των Επανορθωτικών Κύκλων από τον Γιώργο Παπαδόπουλο (Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής Υ.Δ.Δ.Α.Δ., Συντονιστής Επανορθωτικών Κύκλων, Δικηγόρος): Τι είναι; Πώς λειτουργούν; Ποια τα κοινωνικά οφέλη;
Παρακαλούμε, για την επιβεβαίωση της συμμετοχή σας και για να σας στείλουμε τις σχετικές οδηγίες σύνδεσης στην πλατφόρμα του Zoom, επικοινωνήστε με την Αμέρισσα στο giannouli@interaliaproject.com ή συμπληρώστε τη φόρμα: https://forms.gle/M3csm8rGSREVz6mu5

Leave a reply

newspaper templates - theme rewards