Λίγα λόγια για μένα

Βιογραφικό

cv-image

Είμαι δικηγόρος Καλαμάτας (απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) και Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κατά το διάστημα της δικηγορικής μου πρακτικής άσκησης (2013-2014), διατέλεσα ασκούμενος και στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας για έξι μήνες απ’όπου και απέκτησα πολύτιμη εμπειρία. Από τον Ιανουάριο του 2015, ύστερα από επιτυχείς γραπτές και προφορικές εξετάσεις, είμαι εγγεγραμμένος στον κατάλογο των δικηγόρων του Πρωτοδικείου Καλαμάτας.

Το γραφείο μου βρίσκεται πλησίον των δικαστηρίων της πόλης της Καλαμάτας και ασχολούμαι υπεύθυνα με υποθέσεις αστικές, εμπορικές, εργατικές, αποζημιώσεων, Κτηματολογίου, υπερχρεωμένων νοικοκυριών, εμπράγματες καθώς επίσης και Ποινικές υποθέσεις. Υπήρξα μέλος της Elsa Athens. Παρακολουθώ τις νομικές εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Τον Φεβρουάριο του 2015 ολοκλήρωσα με επιτυχία το βασικό κύκλο εκπαίδευσης στη Διαμεσολάβηση στις εγκαταστάσεις του Προμηθέα, απ’τον διεθνώς αναγνωρισμένο βρετανικό φορέα facilit8 με την Amanda Bucklow, τον Charles Middleton Smith και τους Έλληνες εκπαιδευτές Σπύρο Αντωνέλο και Ελένη Πλέσσα. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους το όνομά μου προστίθεται στη λίστα των Διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών του Υπουργείου έπειτα από επιτυχημένες γραπτές και προφορικές εξετάσεις. Έξι μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 2016, έλαβα και τον αναγνωρισμένο διεθνή τίτλο μετεκπαίδευσης στη Διαμεσολάβηση (εκπαίδευση προχωρημένου επιπέδου) AdvancedMediation Training του φορέα ADR Center με καθηγητές τον Greg Bond και τις Ελληνίδες εκπαιδεύτριες Έλενα Κολτσάκη και Νανά Παπαδογεωργάκη.

Έχω, επίσης, παρακολουθήσει online σεμινάρια διαπραγματεύσεων του πανεπιστημίου του Michigan, δημιουργικής επίλυσης προβλημάτων του πανεπιστημίου της Minnesota, Θετικής Ψυχολογίας του πανεπιστημίου της North Carolina(Chapel Hill), Θέματα Ψυχολογίας στην Ποινική Διαδικασία του πανεπιστημίου Queensland της Αυστραλίας, Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες του πανεπιστημίου του Johns Hopkins και Μεταμόρφωσης των συγκρούσεων του πανεπιστημίου του Emory των Η.Π.Α.

Η αγάπη μου και το ενδιαφέρον μου για τα παιδιά, με έκαναν πολύ νωρίς να στραφώ αφιλοκερδώς στην εθελοντική κοινωνική προσφορά. Από το 2002 συνεχώς δραστηριοποιούμαι δημιουργώντας και συμμετέχοντας σε οργανισμούς νεότητας τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Καλαμάτα, σε κατασκηνώσεις και εθελοντικές ομάδες ανηλίκων. Την περίοδο αυτή ασχολούμαι, μεταξύ άλλων, με την προώθηση του θεσμού της Σχολικής Διαμεσολάβησης και τη συμβουλευτική σε θέματα συγκρούσεων. Είμαι, επίσης, μέλος του εθελοντικού οργανισμού του Χαμόγελου του Παιδιού.

Ιδιαίτερα τιμητική στιγμή αποτέλεσε η συμμετοχή μου ως μέλος της Ελληνικής εξαμελούς αποστολής που συμμετείχε μαζί με εκπροσώπους ακόμη πέντε ευρωπαϊκών χωρών στο πρόγραμμα “Restorative circles for Citizens in Europe” όπου και πιστοποιηθήκαμε ως Keepers στη διαδικασία των Επανορθωτικών Κύκλων. Από τον Ιανουάριο ως και τον Ιούνιο του 2017 αναλάβαμε επιτυχώς το ενδιαφέρον έργο του συντονισμού Επανορθωτικών Κύκλων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τον Μάιο του 2018 (από 07.05.2018 έως 16.05.2018) συμμετείχα ως μέλος της τριμελούς ελληνική αποστολής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Look Closer” που πραγματοποιήθηκε στο Balestrand της Νορβηγίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 είχα την μεγάλη χαρά και τιμή να συμμετάσχω στο Συμπόσιο για την ενεργητική πολιτική συμμετοχή των νέων που συνδιοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης και έλαβε χώρα το τριήμερο 18-20 Σεπτεμβρίου στο European Youth Center του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Εκεί παρουσίασα τους Επανορθωτικούς Κύκλους με workshop που έγινε στις 19 του Σεπτεμβρίου.

Aπό τον Ιούνιο του 2018 ως και σήμερα έχουμε ξεκινήσει σειρά Επανορθωτικών Κύκλων στην πόλη της Καλαμάτας με σκοπό να γνωρίσει το κοινό της Καλαμάτας την ιδέα της Επανορθωτικής Δικαιοσύνης αλλά και τα ευεργετικά αποτελέσματα της βιωματικής συμμετοχής στον Κύκλο.

Τον Οκτώβριο του 2021 πιστοποιήθηκα επίσημα ως Οικογενειακός Διαμεσολαβητής από το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης (ΙΝ.ΚΑ.Δ.Α.) σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Εναλλακτικής Επίλυσης διαφορών (ΕΛ.Κ.Ε.Δ./ ADR Hellenic Center) και εντάχθηκα στο Ειδικό Μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

newspaper templates - theme rewards