Καλοκαιρινός Επανορθωτικός Κύκλος στην Καλαμάτα

Καλοκαιρινός Επανορθωτικός Κύκλος στην Καλαμάτα

Όλοι μας έχουμε ανάγκη επικοινωνίας. Να συναντάμε γνωστά, συγγενικά πρόσωπα, φίλους μας, συναδέλφους από την δουλειά. Να μιλάμε. Να ανταλλάσσουμε απόψεις.

Υπάρχουν, όμως, φορές που θέλουμε να ανοιχτούμε περισσότερο. Να μιλήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ή τα όνειρά μας για το μέλλον. Να μοιραστούμε κάποιες μας ιδέες ή να εκθέσουμε κάποιες μας σκέψεις.

Και πολλές φορές δεν βρίσκουμε αυτό το βήμα, αυτόν τον χώρο, αυτή την ελευθερία να ανοιχτούμε. Πολλές φορές νιώθουμε ότι οι γύρω μας δεν μας καταλαβαίνουν. Ή ότι δεν μας ακούνε. Σίγουρα θα σου έχει τύχει να θες να μιλήσεις για κάτι σημαντικό (ευχάριστο ή και στενάχωρο) με κάποιον, αλλά εκείνος να σε διακόπτει συνεχώς ή να μη σου δίνει τη σημασία που θα ήθελες.

Οι Επανορθωτικοί Κύκλοι είναι ένα εργαλείο διαλόγου που μπορεί να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία και κάποιες βασικές αρχές (όπως ο σεβασμός, η υπομονή, η ενεργητική ακρόαση) ο συντονιστής και οι συμμετέχοντες γίνονται οι συνδημιουργοί της προσπάθειας για αγνό διάλογο. Περισσότερες πληροφορίες για τη μέθοδο των Κύκλων, εδώ.

Παραδείγματα περιεχομένου συζήτησης: ανθρώπινες αξίες, ανάγκες, οικογένεια, σχέση ανθρώπου με τη φύση και την κοινωνία, ενεργός πολίτης, συνύπαρξη και δημιουργία στην εποχή μας.

Αν σε ενδιαφέρει να λάβεις μέρος, δήλωσε συμμετοχή στον 1ο Καλοκαιρινό Κύκλο Διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (30 Ιουλίου 2019) στις 6 μ.μ. στο φιλόξενο χώρο του House by Phaos (οδός Σφακτηρίας 18, Καλαμάτα). ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Συντονιστής του Κύκλου: Γεώργιος Παπαδόπουλος

Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, Συντονιστής Επανορθωτικών Κύκλων, www.artofmediation.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο gplawyer@outlook.com ή συμπληρώστε την φόρμα https://forms.gle/XQn1DG2urQ4dk81X7

Leave a reply

five × 5 =

newspaper templates - theme rewards